Paste cu brânză și pesmet aromat
20 Minutes
4 Servings
Din categoria rețete rapide si delicioase
Steps
Pesmetul
Puneți în bol usturoiul și tocați 3 sec./viteza 5.
Adăugați pâinea, nucile, cimbrul, rozmarinul, fulgii de chilli (opțional) și sarea și tocați 10 sec./viteza 8.
Încălziți 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă la foc mediu, apoi prăjiți în ea amestecul de pesmet obținut timp de 5 minute, până când se rumenește și devine crocant. Transferați pesmetul prăjit într-un castron și dați deoparte. Spălați și ștergeți bine bolul de mixare.
Sosul de brânză
Puneți în bol brânza și radeți 8 sec./viteza 8. Transferați într-un castron și dați deoparte.
Puneți în bol untul și topiți 3 min./100°C/viteza 1.
Adăugați făina și gătiți 3 min./100°C/viteza 2. Curățați pereții bolului cu spatula.
Adăugați laptele, brânza rasă pusă deoparte, praful de usturoi, piperul cayenne, 1 linguriță sare și piperul și gătiți 7 min./90°C/viteza 3. Între timp, umpleți o oală mare cu apă, adăugați 1 linguriță sare și dați apa în fiert.
Asamblare
Fierbeți în oală spaghetti, conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau până devin al dente. Scurgeți bine pastele prin Varoma și transferați-le într-un castron mare.
Turnați sosul de brânză peste spaghetti fierte și amestecați bine pentru a combina. Distribuiți egal spaghetti în 4 farfurii pentru servit, stropiți cu puțin ulei de măsline, apoi presărați deasupra fiecărei porții puțin pesmet.
Sa aveti pofta!
How to make
Ingredients
Ingrediente
Pesmetul
3 căței de usturoi
100 g pâine integrală, ruptă bucăți
50 g nuci, curățate
2 - 3 fire cimbru proaspăt, doar frunzele
2 - 3 fire rozmarin, proaspăt, doar frunzele
1 priză fulgi de chilli (opțional)
1 priză sare de mare fină
1 lingură ulei de măsline
Sosul de brânză
200 g brânză, în amestec (de ex. Cheddar, brie, Gorgonzola), tăiate bucăți (2 cm)
40 g unt, tăiat cuburi
40 g făină
500 g lapte
1 ½ linguriță praf de usturoi
1 priză piper cayenne, măcinat
1 linguriță sare de mare fină
¼ linguriță piper negru măcinat
apă, pentru fiert spaghetti
1 linguriță sare de mare fină, pentru fiert spaghetti
Asamblare
300 g paste (ex. spaghetti)
ulei de măsline extravirgin, pentru stropit