top of page
Caută

Vegan în alimentație - ce este și cum te poate ajuta Thermomix


Fructe, legume, cereale – într-un cuvânt vegan în alimentație. Cu rețete bine preparate, gustul alimentelor va fi bine păstrat, nutrienții vor ajunge în organism și astfel vei fi mai sănătos și te vei bucura din plin de savoarea alimentelor.


Ce înseamnă vegan în alimentație și cum te poate ajuta?

Dieta vegană înseamnă consumarea unor alimente de origine vegetală, astfel că din alimentație vor fi excluse carnea, ouăle, laptele. Ca atare, tot ceea ce mănânci nu mai are legătură cu animalele, ci doar cu mediul. Cu alte cuvinte, am putea spune că vegan înseamnă mai mult decât o simplă dietă sănătoasă, aceasta înseamnă însușirea unor comportamente ce au drept scop protejarea animalelor.

Dacă te-ai decis să mănânci vegan mai mult ca sigur vei fi mai sănătos și asta dacă nu te vei rezuma doar la câteva feluri de mâncare. Din dieta vegană vei putea lua cu ușurință toți nutrienții de care ai nevoie pentru a te dezvolta corect, chiar dacă aceștia provin din mediul vegetal și nu din cel animal. Adepții stilului vegan susțin că o astfel de alimentație exclude în primul rând colesterolul rău și grăsimile ce apar prin consumul de carne. Cu toate acestea, trecerea la stilul vegan se va face și în funcție de starea de sănătate și de nevoile organismului, astfel că discuția cu medicul sau nutriționistul este necesară pentru a te asigura că starea ta de sănătate permite să poți trece la o astfel de dietă.

Ceea ce este bine de știut este că o dietă vegană poate asigura toți nutrienții de care ai nevoie cu condiția ca aceasta să fie bine organizată și alimentele să fie pregătite corect. Este bine să acorzi multă atenție alimentelor ce conțin calciu, fier și acid folic. Dacă vei opta pentru o dietă vegană asigură-te că organismul tău este sănătos și acest tip de alimentație îl poate susține să se simtă bine în continuare.

Pentru că ne dorim să te știm sănătos, iată mai jos câteva indicații de alimente ce conțin calciu, fier, vitamina B12.

Alimente care conțin calciu:

  • broccoli, varză, okra

  • soia

  • tofu

  • semințe de susan

  • fructe uscate (prune, stafide, smochine).

Alimente care conțin fier:

  • făina integrală

  • legumele verzi

  • fructele uscate

  • nuci

Alimente care conțin vitamina B12:

  • drojdia

  • soia, orez sau ovăz

  • cereale integrale

Alimente care conțin Omega 3

  • nuci

  • semințe

  • ulei de in

  • ulei de rapiță.

Cum prepari alimentele?

Majoritatea alimentelor vegane sunt ușor de preparat. Pot fi consumate în stare crudă, în salate sau în doar câteva mâncăruri. Cel puțin așa avem impresia la o primă părere. Cu toate acestea, Thermomix îți arată că pe baza alimentelor vegane poți obține rețete diverse, care să te încânte prin gust bun și aspect.

Cu ajutorul Thermomix poți găti cu ușurință aproape orice și grație funcțiilor sale de gătit, nutrienții sunt bine păstrați în alimente, iar mesele devin mai sănătoase. Prin fierbere, fermentare, sotare, slow-cook sau sous vide – toate aceste variante puse la dispoziție de Thermomix te vor ajuta să gătești mai bine, diversificat, dar mai ales sănătos.


Este sau nu dieta vegană periculoasă pentru copii?

Chiar dacă uneori ne temem de astfel de încercări, în realitate studiile arată că o masă bine planificată, chiar și vegană, poate fi potrivită pentru toate vârstele, inclusiv pentru copii. Desigur, cei mici au nevoie de mai multă atenție aflându-se și într-o perioadă de creștere. Dar, cu alimente corect pregătite cu ajutorul Thermomix, diversificate, mai mult ca sigur copilul se va simți minunat și abia va aștepta să se pună la masă. Cere totuși sfatul medicului mai înainte de a începe pentru a vedea dacă există sau nu riscul ca o dietă vegană să îl afecteze pe copil.

Și femeile însărcinate pot deveni vegane, însă acestora le sunt recomandate suplimentele de calciu, fier și vitamina B12.


Ce rețete vegane există?

Cu ajutorul Thermomix, vei reuși să accesezi platforma cookidoo.international, acolo unde vei găsi mii de rețete vegane pe care să le poți prepara pentru mesele de zi de zi. Cu ajutorul Thermomix gătești ușor, rapid și mai ales beneficiezi de acest ghid online de rețete, acolo unde identifici o gamă largă de opțiuni pentru tine și familia ta.


Iată ce poți prepara cu ajutorul Thermomix, conform platformei cookidoo.international:

  • Pilaf de orez cu legume – se gătește folosind vasul Varoma. Este o rețetă ce conține o gamă largă de legume, pornind de la ceapă, ciuperci, morcov, piper, șofran.

  • Chifteluțe de post cu cartofi și ciuperci – de această dată carnea este înlocuită cu ciupercile, iar gustul este la fel de bun.

  • Ciorbă de legume cu borș – am putea spune că este o rețetă ca la „mama acasă”, cu un gust foarte bun.

Tot la capitolul rețete vegane mai poți încerca paste cu linte, burger vegetal cu sos remoulade și ceapă caramelizată sau brioșe cu dovleac plăcintar.

Tot cu ajutorul Thermomix poți prepara lapte de orez, iaurt vegan din caju, smântână vegetală de migdale, lapte de caju, lapte de migdale sau unt vegetal cu leurdă.

În concluzie, o dietă vegană poate fi ușor de ținut mai ales dacă ai la îndemână un robot de bucătărie precum Thermomix care să te ajute să prepari sănătos, dar mai ales diversificat.

Poți participa la o demonstrație gratuită cu Thermomix, dacă te înscrii aici: https://www.bestchefthermomix.ro/

653 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page