top of page
Caută

Ce preparăm pentru masa de Paște?


Ne apropiem cu pași repezi de cea mai frumoasă sărbătoare a anului – Paștele, atunci când serbăm Învierea Domnului. Este o zi sfântă, dar și o perioadă în care ne întâlnim cu toții de jur împrejurul mesei. Și dacă tu ești cea responsabilă pentru masa de Paște, mai mult ca sigur te preocupă să găsești acele rețete delicioase, frumos aranjate și mai ales care să nu îți ocupe foarte mult timp.

Pare să fie soluția perfectă – gust bun, timp puțin, aranjamente perfecte, diversitate culinară. Dar adesea, te întrebi dacă poate fi posibilă o astfel de soluție sau ești nevoită să petreci ore multe în bucătărie pentru ca toți cei dragi să se așeze de jur împrejurul mesei și să vă bucurați cu adevărat de sărbătoare.

Cu ajutorul Thermomix, ce este mai mult decât un simplu robot de bucătărie, vei reuși să prepari totul bine, dar mai ales să identifici acele rețete gustoase, pline de savoare. Nu mai contează dacă sunt sau nu complexe, dacă se prepară în 5 minute sau în două ore pentru că avându-l drept ajutor pe Thermomix pentru masa de Paște, nu vei mai găti tu. Cel ce va face totul va fi acest gadget pe care îl vei îndrăgi încă din prima clipă. Grație funcționalităților sale, Thermomix reușește să gătească bine, repede și sănătos. Beneficiază de funcția de gătit la abur, de frământare, coacere, fierbere, tocare, blenduire, mixare, dar și de multe altele. În plus, nu îți vei mai petrece mult timp pentru a găsi acele rețete tradiționale pe care să le poți face, ci te vei inspira de-a dreptul de pe platforma cookidoo.international, acolo unde sunt câteva zeci de mii de rețete culinare, pe care le poți face cu ajutorul Thermomix. Vei realiza astfel o selecție a rețetelor pe care dorești să le pregătești pentru masa de Paște și vei intra ușor în posesia listei de cumpărături. După ce vei avea totul la îndemână, Thermomix va începe treaba, fiind chef-ul din bucătăria ta.

Și cum de Paște, majoritatea mănâncă miel, iată mai jos ce poți prepara pentru masa de Paște cu ajutorul Thermomix:


Miel cu anghinare și piure de spanac


Mielul

  • 1 linguriță de ulei de măsline

  • 1 bucată de carne de miel

  • 1/4 linguriță sare

  • 2 picături piper negru măcinat

  • 2 căței de usturoi

  • 1 linguriță de ierburi proaspete amestecate (pătrunjel, mentă, busuioc, cimbru)

  • 2 linguri de muștar Dijon

Anghinare și piure de spanac

  • 1 / 2 lingură parmezan

  • 1 lămâie

  • 2 borcane anghinare, ambalate în apă

  • 1 / 2 cană de apă

  • 1 linguriță suc de lămâie, după gust

  • 1 linguriță de ulei de măsline

  • 3 linguri spanac proaspăt pentru copii

Cum se prepară:

Miel

Preîncălziți cuptorul la 400°C.

Se încălzește uleiul într-o tigaie mare din fontă la foc mediu. Se condimentează mielul cu sare și piper și se pune pe foc până se rumenește (aprox. 1-2 min. pe fiecare parte).

Se amestecă usturoiul și ierburile aromate și se adaugă peste carnea de miel pentru a o acoperi. Mai înainte de acest lucru, se unge carnea cu muștar.

Coaceți 20-25 minute (400 ° C), până când se face pe placul dumneavoastră. Când ați terminat, acoperiți cu folie și lăsați să se odihnească 5 minute. Între timp, preparați piureul.

Anghinare și piure de spanac

Se adaugă parmezanul, coaja de lămâie și se amestecă bine.

Adăugați anghinare, apă, suc de lămâie și ulei și gătiți 4 min /250 ° C / viteză 1.

Se adaugă spanacul și se amestecă 30 sec/viteză 4.

Cotletul de miel se servește peste piureul de anghinare.

Mai multe detalii găsești aici:

Miel cu usturoi negru Romesco și arpagic murat

Aceasta este o rețetă care te va lăsa fără cuvinte. Ușor de preparat, așa după cum observi aici: https://cookidoo.international/recipes/recipe/en/r416633 îi vei impresiona mai mult ca sigur pe musafiri.

File de miel cu sos de piper roz

  • 1 lingură unt nesărat

  • 2 cepe decojite și înjumătățite

  • 2 căței de usturoi

  • 8 linguri de apă

  • 1/2 linguriță condimente carne miel

  • 2 lingurițe de boabe de piper roz

  • 10 cartofi mici

  • ulei de măsline, necesar pentru ungere

  • 3-6 fileuri miel

  • 1 vârf de cuțit de sare

  • 1 vârf de cuțit piper negru măcinat

  • 1 legătură sparanghel verde

  • 1 morcov, mare

  • 1 lingură de whisky

  • 1 linguriță amidon de porumb

  • 2 linguri frișcă

La desert, îți recomandăm să pregătești Cheescakes.

Ingrediente:

  • 200g făină de patiserie

  • 100g zahăr brun

  • 100g zahăr

  • 100g unt la temperatura camerei, în bucăți

  • 1 ou

  • 1 vârf de sare

  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

  • Umplere și acoperire

  • 200 g smântână (35% grăsime)

  • 200g brânză cremoasă (tip Philadelphia®)

  • 1 ou

  • 35g zahăr

  • 15g făină de patiserie

  • 120g gem de zmeură

  • sau 120g gem de fructe roșii

Preîncălziți cuptorul la 180oC. Ungeți o tigaie pentru 12 brioșe cu unt.

Puneți făină, zahăr, zahăr brun, unt, ou, sare și bicarbonat de sodiu în pahar. Se amestecă 10 sec/vel 6.

Folosind o linguriță, luați porții de aluat (45-50 g) și faceți 12 bile. Realizați cercuri de aproximativ 8 cm.

Umplere și acoperire

Puneți smântână, cremă de brânză, ou, zahăr și făină în pahar. Se amestecă 10 sec/vel 5. Folosind spatula, coborâți amestecul în partea de jos a sticlei și amestecați 30 sec / vel 5. Adăugați amestecul peste compoziție.

Coaceți timp de 20 de minute (180oC). Scoateți din cuptor, lăsați să se răcească (aproximativ 1 oră) și îndepărtați marginile cu un cuțit sau o spatulă subțire. Puneți o linguriță de gem de zmeură pe partea de sus a fiecărei plăcinte cu brânză și serviți.

27 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page