Somon la abur cu legume
Dacă ești la dietă sau pur și simplu îți dorești un preparat savuros, suculent și gătit fără grăsimi, acest meniu pregătit integral la abur, este varianta optimă.
Aburul acționează lent, controlat, iar alimentele precum peștele sau legumele, se prepară mai repede și mai sănătos. Prin gătirea la abur, gustul peștelui rămăne nealterat și nu riscă să se usuce sau să capete miros sau gust neplăcut de la grăsimi, iar preparatul final își păstrează toate vitaminele și valorile nutriționale.
Ingrediente:
2 fileuri de somon
2 linguri zeamă de lămâie
300 gr amestec de legume ( brocoli, dovlecel, ardei)
sare și piper dupa gust
Preparare:
1.Puneți amestecul de legume în vasul Varoma și condimentați cu sare.
Tapetați tava Varoma cu hărtie de copt. Așezați fileurile de pește, condimentați cu sare, piper și zeamă de lămâie.
2.Puneți 300 gr apă în bolul de mixare și gătiți 20 minute/Varoma/viteza 1.
Serviți imediat.Ca sugestie, legumele le puteți stropi cu puțină zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Poftă bună!
Sursa @ThermomixcuDaniela