Omletă la abur
Gătitul la abur este una dintre cele mai apreciate tehnici de gătit de către bucătarii profesioniști. Cu Thermomix putem controla temperatura, iar alimentele vor fi gătite uniform și își vor păstra atât vitaminele cât și nutrienții.
Ideală la micul dejun, potrivită în orice dietă cu puține calorii dar și în cadrul diversificării, după vârsta de 1 an( fără sare), omleta la abur te surprinde atât ca gust cât și ca textură.
Ingrediente:
4 ouă
sare după gust
1 fir de ceapă verde tocat mărunt
o bucată ardei gras roșu tocat cuburi
Preparare:
1.Tapetăm tava Varoma cu hârtie de copt.
2.Punem în bolul de mixare ouăle cu un praf de sare și mixăm 10 secunde/viteza 4.
3.Turnăm compoziția în tava Varoma pregătita anterior. Presărăm deasupra ceapă tocată și ardeiul gras.
4.Clătim bolul de mixare și adăugăm 200 ml de apă. Punem capacul, poziționăm vasul Varoma și gătim 15minute/ Varoma/Viteza1.
Poftă bună!
Sursa @ThermomixcuDaniela