Piure de morcovi, cartofi și dovlecei
Potrivit pentru vârsta de 4-6 luni, este recomandat de către nutriționiști a se oferi bebelușului, după ce fiecare aliment a fost deja introdus în alimentație.
Ingrediente:
50 gr morcovi, tăiați bucăți(2 cm)
50 gr cartofi, tăiați cubulețe( 2 cm)
20 gr dovlecel, tăiat cubulețe( 2/3 cm)
300 gr apă
1-2 lingurițe ulei de măsline sau unt
Preparare:
1. Puneți în bol morcovii și cartofii, apoi mărunțiți 3 secunde/ viteza 5.
Transferați în coșul de înăbușire legumele tocate și dovlecelul.
2. Turnați apa în bol, introduceți coșul de înăbușire și fierbeți: 20 minute/Varoma/viteza 1.
3. Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei și puneți deoparte legumele, într-un castron.
4. Lăsați în bolul de mixare 80 g apă( din fiertură), adăugați legumele, uleiul de măsline, apoi pasați 30 secunde/viteza 10.
Foarte important este să controlați de fiecare dată temperatura preparatului înainte de a o servi copilului.
Sursa cookidoo.international